ΔιδασκαλίεςOι τέσσερις προκαταρτικές ασκήσεις...

Στο κέντρο βρίσκονται όλα τα υπέροχα πλούτη των ανθρώπων και των θεών, χωρίς εξαίρεση.

Τοποθετώ ένα αμέτρητο ποσό αυτών των προσφορών, που ξεπερνάνε σε αριθμό τα μόρια του απέραντου ωκεανού, και τα προσφέρω στους Λάμα, στα Γίνταμ, στους Βούδες, στους Μποντισάτβα, στους Ντάκα, στις Ντακίνι, στους Προστάτες του Ντάρμα και στις ακολουθίες τους. Μέσα από τη συμπόνια σας, δεχτείτε αυτή τη προσφορά για το καλό όλων των όντων και χαρίστε μας την ευλογία σας!

Το έδαφος αυτό, ραντισμένο με μυρωμένο νερό και άνθη, έχει στολισθεί με το Όρος Μερού, τις τέσσερις ηπείρους, τον ήλιο και τη σελήνη. Οραματιζόμενος ότι είναι ένα βουδικό πεδίο, το προσφέρω. Είθε, χάρη σ' αυτό, όλα τα όντα να απολαύσουν παρόμοια αγνά πεδία!

Έχοντας συγκεντρώσει, μέσα σ' ένα μάνταλα, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια φορές το Όρος Μερού και τις τέσσερις ηπείρους, τα προσφέρω μ' ένα πνεύμα γεμάτο ευλάβεια σε όλους τους Σουγκάτα των τριών εποχών: στους Βούδες και στους Μποντισάττβα των τριών χρονών και των δέκα κατευθύνσεων, στους Λάμα, δασκάλους της Βατζραγιάνα, και στα Γίνταμ με τις θεότητες της ακολουθίας τους… Δεχτείτε την προσφορά μου, μέσα από την συμπόνια και την αγάπη σας, και χαρίστε μου την ευλογία σας!

ΟΜ ΜΕΝΤΑΛΑ ΠΟΥΤΖΑ ΜΕΓΚΑ ΣΑΜΟΥΝΤΡΑ ΣΑΠΑΡΑΝΑ ΣΑΜΑΓΙΕ Α ΧΟΥΝΓΚ

Εκτελούμε τη σχετική προσφορά όσες φορές μπορούμε και στη συνέχεια απαγγέλλουμε:

Χάρη στη προσφορά αυτού του εξαιρετικού και ευχάριστου μάνταλα, χωρίς εμπόδια στο δρόμο μας προς τη Φώτιση, είθε να πραγματώσουμε το πνεύμα των Σουγκάτα, όλων εκείνων που, στους τρεις χρόνους, έφτασαν στην τέλεια ευτυχία. Χωρίς να παραπλανιόμαστε από τη Σαμσάρα και χωρίς να παραμένουμε στη Νιρβάνα, είθε να ελευθερώσουμε όλα τα όντα, το πλήθος των οποίων είναι απέραντο σαν το διάστημα!

Αν συσσωρεύουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό από προσφορές μάνταλα, απαγγέλλουμε:

Το έδαφος αυτό, ραντισμένο με μυρωμένο νερό και άνθη, έχει στολισθεί με το Όρος Μερού, τις τέσσερις ηπείρους, τον ήλιο και τη σελήνη. Οραματιζόμενος ότι είναι ένα βουδικό πεδίο, το προσφέρω. Είθε, χάρη σ' αυτό, όλα τα όντα να απολαύσουν παρόμοια αγνά πεδία!

Αφού τελειώσουμε την εκτενή ή / και τη σύντομη προσφορά, λέμε:

Προς τη σύναξη των Λάμα, που πραγμάτωσαν τέλεια τα Τρία Σώματα της Φώτισης, αποδίδω τις εξωτερικές, εσωτερικές, μυστικές και απόλυτες προσφορές. Δεχτείτε το σώμα μου, τα πλούτη μου και όλα τα φαινόμενα, και χαρίστε μου την ανυπέρβλητη, έξοχη επίτευξη: χαρίστε μου την επίτευξη της Μαχαμούντρα!

Την παραμικρή αρετή, που προέρχεται από τους προστερνισμούς, τις προσφορές, τις εξομολογήσεις, τις χαρές, τις παρακλήσεις και τις προσευχές μου, την αφιερώνω για τη τέλεια και ανυπέρβλητη Φώτιση όλων των όντων.

Με την προσφορά κάθε πράγματος που ανήκει σ' εμένα και στα άλλα όντα σ' ολόκληρο το διάστημα, όλα τα όντα ολοκληρώνουν τέλεια τις δύο συσσωρεύσεις. Το πεδίο των συσσωρεύσεων αναλύεται σε φως και γίνεται ένα μαζί μου.

4.Η Γκούρου Γιόγκα που εισάγει γρήγορα τον μαθητή στην Ευλογία του Λάμα

Καθώς η σχολή των Ντάγκπο Κάγκιου είναι κυρίως η παράδοση της ευλάβειας, η ευλογία των μελών αυτής της Γενεαλογίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη! Έτσι,χωρίς αμφιβολία και με απόλυτη συγκέντρωση, απαγγέλλουμε:

Στην κορυφή της κεφαλής μας, πάνω σ' ένα λωτό, τον ήλιο και τη σελήνη, κάθεται ο ριζικός μας Λάμα, ο ισχυρός (Πρωταρχικός Βούδας) Βατζραντάρα. Είναι στολισμένος με κοσμήματα, κρατά σταυρωτά βάτζρα και καμπάνα, και κάθεται στην αδαμάντινη στάση, περιστοιχισμένος από τους Λάμα της Γενεαλογίας και έναν ωκεανό από Σπάνια και Πολύτιμα Πετράδια.

ΟΜ
Εσύ που διαπερνάς τα πάντα, που έχεις την φύση όλων των πραγμάτων, δίχως τόπο παραμονής, δίχως προέλευση και προορισμό, που είσαι όμοιος με το διάστημα - αν και υπερβαίνεις τις έννοιες της προέλευσης και της αναχώρησης, εμφανίζεσαι, σαν το φεγγάρι μέσα στο νερό, εκεί όπου στρέφεται ο νους προς εσένα. Νικητή των ορδών του Μάρα, ένδοξε Χερούκα, σ' εσένα και στην συνοδεία σου από Λάμα, Γίνταμ και Ντακίνι απευθύνω την ένθερμη προσευχή μου: χάρη στη δύναμη της αμερόληπτης συμπόνιας σου, εμφανίσου εδώ!

Στον υπέρτατο ουρανό, μέσα στο παλάτι της έκτασης των φαινομένων, είσαι η ουσία όλων των Βουδών των τριών χρόνων: υποκλίνομαι μπροστά σου, ένδοξε και άγιε Λάμα, που μας δείχνεις ότι το πνεύμα μας είναι αληθινά το Νταρμακάγια. Σου προσφέρω το σώμα μου, τα αγαθά μου και όλες τις νοερές προσφορές, και σου αποδίδω τιμές. Αναγνωρίζω χωρίς εξαίρεση όλα μου τα λάθη, που έχω διαπράξει στο παρελθόν, και δεσμεύομαι να μην τα επαναλάβω στο μέλλον. Χαίρομαι για όλες τις αρετές όλων των όντων και τις αφιερώνω, ώστε να γίνουν αιτίες της ύψιστης Φώτισης. Σε παρακαλώ να παραμείνεις σ' αυτό τον κόσμο, χωρίς να περάσεις πέρα από τη δυστυχία (στη νιρβάνα), και να γυρίσεις το τροχό του Ντάρμα του ανώτατου και αξεπέραστου οχήματος. Έτσι όπως οι Βούδες και οι Γιοι τους, έχοντας αφοσιωθεί στην αμέριστη αγάπη και συμπόνια, πραγμάτωσαν την απόλυτη ενυπάρχουσα πρωταρχική συνείδηση, δώσε μου την ευλογία σου ώστε, με τον ίδιο τρόπο, να την πραγματώσω κι εγώ. Δώσε μου την ευλογία σου να πραγματώσω αυτό το ψευδαισθητικό σώμα ως το Σώμα Εκπόρευσης, το Νιρμανακάγια. Δώσε μου την ευλογία σου να πραγματώσω την ζωτική μου ενέργεια ως το Ένδοξο Σώμα, το Σαμποκακάγια. Δώσε μου την ευλογία σου να πραγματώσω τον νου μου ως το Απόλυτο Σώμα, το Νταρμακάγια. Δώσε μου την ευλογία σου, ώστε τα Τρία Σώματα της Φώτισης να προβάλλουν αδιαχώριστα.

Ακολουθεί η προσευχή προς τους Λάμα της γενεαλογίας της Μαχαμούντρα.

Ένδοξε Βατζραντάρα (Ντόρτζε Τσανγκ) που διέπεις όλα τα πράγματα, Ρατναμάτι (Λόντρο Ρίντσεν), Κύριε του δέκατου επίπεδου, Σαράχα, Άρχοντα των πραγματωμένων της Ευγενικής Χώρας (της Ινδίας), σε σας προσεύχομαι: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Ευγενικέ Ναγκαρτζούνα, που βλέπεις τη φύση της Αλήθειας, ένδοξε Σαουάρι, που πραγμάτωσες τη Μαχαμούντρα, Κύριε Μαϊτρίπα, που βλέπεις το νόημα της ουσίας, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Μάρπα από το Λόντρακ, κάτοχε ενός ωκεανού Τάντρα, Μιλαρέπα, Άρχοντα των πραγματωμένων της Χώρας των Χιονιών (του Θιβέτ), ένδοξε Γκαμπόπα, που σε προφήτεψε ο Νικητής, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Ντούσουμ Κυένπα (1ος Κάρμαπα), κάτοχε της φωτισμένης δραστηριότητας των Νικητών, Ντρόγκον Ρέτσεν, Κύριε όλων των πνευματικών δυνάμεων, γιε των Νικητών Πομντράπα, που τελειοποίησες τις φάσεις παραγωγής και ολοκλήρωσης του διαλογισμού, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Ένδοξε Καρμαπάκσι (2ος Καρμάπα), που δάμασες αυτούς που δύσκολα δαμάζονται, μαχασίντα Οργκυένπα, που πέτυχες τα δυο είδη επιτεύξεων, Ράνγκτζουνγκ Ντόρτζε (3ος Κάρμαπα), παγκόσμιε κάτοχε των διδασκαλιών, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Νικητή Γιουνγκτένπα, που πραγμάτωσες όλα τα διάφορα είδη των Μάντρα, Ρόλπεϊ Ντόρτζε (4ος Κάρμαπα), που έγινες το κόσμημα του κόσμου αυτού, πραγματωμένε Κάτσο Ουάνγκπο (2ος Σάμαρπα), που κατέχεις την πραγμάτωση της φύσης του νου, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Άρχοντα του Ντάρμα Ντέσιν Σέκπα (5ος Κάρμαπα), διάδημα των προστατών του κόσμου, Ράτνα Μπάντρα, Κύριε των σοφών, Τόνγκουα Τόντεν (6ος Κάρμαπα), που έγινες η δόξα της Σαμσάρα και της Νιρβάνα, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Τζάμπελ Ζάνγκπο, που είσαι πραγματικά ο Βατζραντάρα, Πάλτζορ Τόντρουπ (1ος Γκυαλταπ Ρίνποτσε), που ενσαρκώνεις το έλεος, Τσόντρακ Γκυάμυσο (7ος Κάρμαπα), πηγή κάθε ευλογίας, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Επιφανή Τάσι Πελτζόρ, ασύγκριτε Λάμα και μαχασίντα Κύριε του Ντάρμα, Μίκυο Ντόρτζε (8ος Καρμάπα), εξαίσια και ένδοξη φήμη του Ντάρμα που ενσαρκώθηκες κατά το θέλημά σου, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!

Κόντσο Γιένλακ (5ος Σάμαρπα), προστάτη Αμιτάμπα, κάτοχε του κόκκινου στέμματος, Ουάνγκτσουκ Ντόρτζε, (9ος Κάρμαπα), άρχοντα όλων των Μάνταλα που διαπερνάς τις έξι βουδικές οικογένειες, σε σας απευθύνω τη προσευχή μου: χαρίστε μου την πρωταρχική ενυπάρχουσα σοφία!